Strid på gruppnivå

Go down

Strid på gruppnivå Empty Strid på gruppnivå

Post by Oskar on 2017-06-29, 13:54

Har kladdat ihop en ide som jag funderat på ett tag, det är regler för strid på gruppnivå. Vi har redan det vanliga ganska enkla systemet där man i princip rullar för att skjuta, ser om man träffar, kollar skadetabellen m.m.

Det jag gjort nu är för grupper på 5+ på varje sida som agerar taktiskt, har skydd av terräng använder understödsvapen, dvs striden ingame kan kräva både en del tid och ammunitionsinsats. Det funkar lite som ett co-op spel för gruppen där varje spelare varje runda väljer ett action-kort. Vilka kort man har på hand kan variera, har du en smartgun har du nåt special, likadant om du är gruppchef och vissa kort går bort om du inte har bra nog stats. Det är även lite av en designtanke att anpassa varje spelares hand efter karaktärens egenskaper och på så sätt få bort en del räkna på statsmoment som är klara på förhand och inte behöver göras under striden.

Vilka kort du väljer bidrar sedan till gruppens totala värden för nedhållande eld, taktiskt positionering inför nästa stridsrunda m.m. som i slutänden påverkar hur många träffar som fördelas ut. SL får stressa på lite både för att få flyt i striden och tvinga fram kortval så att man fattar individuella beslut istället för att optimera sönder allt.

Till det här hör även vapenkort med några stats för varje vapen, du har helt enkelt ett kort framför dig för varje vapen du bär och det du har aktivt påverkar värdet av de action-kort du väljer. Dessutom några specialfeatures: för granattillsats på pulse rifle har du även kort för varje granattyp du har laddat liggande uppochner under vapenkortet i den ordning de är laddade så man vänder upp den översta när du avfyrar.

Kan se ut nåt sånt här, men förhoppnignsvis lite snyggare:
Strid på gruppnivå Weapon10

Jag tänker mig det här som ett komplement. För mindre strider som är slut efter ett par skott kör man det bara med ett par skillslag och lite rollspel som innan. Vill man ha en rejäl shootout tar man till action-korten, men kan såklart fortsätta rollspela också under spelet-i-spelet.

Det här innebär även att ett antal förmågor kommer behöva justeras för att ge lämpliga bonusar i grupp-stridssystemet. Något SL sen får väga in om man väljer att skippa det och köra mer friform.

Vad tror ni om iden? Är sugen på att testa den på nåt mission framöver innan jag gör en större regelomskrivning.
Oskar
Oskar
Admin

Antal inlägg : 115
Registreringsdatum : 2015-02-15

http://www.uscm.tk

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum